FORUM JUŽNOG VETRA • View topic - Najbolji harmonikas "Jv"-a

Najbolji harmonikas "Jv"-a

Učestvujte u zanimljivim anketama vezanim za Juzni Vetar

Moderators: dejo, sale cvrcak

Najbolji harmonikas "Jv"-a

Dragan Stojkovic Bosanac
4
3%
Lazar Panajotovic
0
No votes
Perica Zdravkovic
62
50%
Branislav Vasic
56
46%
Ostali
1
1%

Total votes : 123

Re: Najbolji harmonikas "Jv"-a

Postby admir » Wed Apr 01, 2009 5:20 pm

perica zdravkovic je kralj !!
admir
Platinum forumaš

Postby marakana » Thu Apr 02, 2009 8:08 am

Svaki od harmonikaša JV bili su i jesu nešto posebno...svaki od njih je u JV uneo nešto svoje, lično, prepoznatljivo...da nisu bili vrh vrhova nikada ne bi zasvirali za JV. Ali pošto je ovo anketa ja glasam za

Baneta Vasića
...Nikad neću moći da je menjam...ni u srcu, ni u tvojoj glavi...ima jedna dobra stara pesma...NAVIKA JE JAČA OD LJUBAVI...
marakana
Zlatni forumaš

Postby Don*denis firzo » Sun Apr 05, 2009 8:12 pm

Svi su bili dobri samo PERICA je bio najbolji!!!
Rijeka tece od izvora uscu,tako i ti moras svome cilju stici!!
Don*denis firzo
Donator
Donator

Postby Semy 202 » Sat Apr 18, 2009 4:04 pm

Bane Vasic i Perica Zdravkovic su najbolji tude nema mnogo price :wink: Ali ja sam sa Pericu :)
JASAR AHMEDOVSKI I IPCE AHMEDOVSKI ZA SVA VREMENA :)
Semy 202
Ozbiljniji forumaš

Postby MITTKE » Sun Apr 19, 2009 11:46 pm

BANE VASIC COVEK MAESTRALNO SVIRA HARMONIKU,ODLICAN JE BIO I PERICA U SVOJE VREME ALI VISE NE SVIRA HARMONIKU
MITTKE
Ozbiljniji forumaš

Postby ab16Alen » Mon Apr 20, 2009 4:27 pm

Sad Bane Vasic, a nekad Perica Zdravkovic...
ab16Alen
Ozbiljniji forumaš

Postby Semy 202 » Mon Apr 20, 2009 4:39 pm

ab16Alen wrote:Sad Bane Vasic, a nekad Perica Zdravkovic...

hehe da brate tako je i kod mene :lol:
JASAR AHMEDOVSKI I IPCE AHMEDOVSKI ZA SVA VREMENA :)
Semy 202
Ozbiljniji forumaš

Postby sasa delic » Wed Apr 22, 2009 11:59 am

ma koooooooooooooooooji perica...............nikad cuo hahaaaaaaaaaaaaaa.......ma zna se ko je zario i palio 90-ih sa harmonikom...................nek dodje perica odsvirati jasarove pjesme ako moze.................pa zamislite da je bane odsvirao pjesmu na semsinom zadnjem albumu ima li za mene srece mada i ovako nije losa ali covjek jednostavno tesko svira zahtjevnije pjesme...................
sasa delic
Junior forumaš

Postby Nena 001 » Fri Apr 24, 2009 9:55 am

Perica je obelezio period 80-tih,A Bane 90-tih,al mislim da je Bane daleko bolji,zato Bane...
Nena 001
Svež forumas

Postby Fanatic » Wed May 13, 2009 8:49 pm

pa zna se ko je virtouz,BANE VASIC
Fanatic
Specijalni clan
Specijalni clan

Postby Don*denis firzo » Sat May 16, 2009 1:48 pm

DEFINITIVNO PERICA ZDRAVKOVIC,,mada moram da pohvalim svirku Baneta Vasica..ali Perica je MEGA MUZICAR!!
Don*denis firzo
Donator
Donator

Postby Shljivik » Sat May 16, 2009 9:32 pm

Mislim, da je svako ko je bio na onom, moram reci propalom koncertu Mileta Kitica, a bio sam i ja, rascistio jednom za svagda ko je njbolji harmonikas Juznog Vetra. Koncert ce se pamtiti po Banetu Vasicu. Mislim da je Bane Vasic za 11 godina koliko ja radio sa Miletom Basom, stasao u najboljeg sviraca harmonike ikada. Sto se Perice Zdravkovica tice, on nikada nije bio ni u prvih deset u narodnoj muzici. Potpuno beznacajan kao harmonikas. Ipak, sa velikim rejtingom nekoga ko je svirao u Juznom Vetru iako, ruku na srce, u muzickim krugovima vazi misljenje da je "tanak" i kao muzicar.
Shljivik
Junior forumaš

Postby Redzovic Mesud » Sun May 17, 2009 12:25 pm

SVI SU ONI DOBRI DA NISU NEBI BILI U VETRU ALI CINI MI SE DA JE BANE MALO IZNAD NJIH
TO JE SAMO MOJE MISLJENE
Redzovic Mesud
Svež forumas

Postby omer0077 » Mon Jun 08, 2009 5:16 pm

Od harmonikasa u vetru sam jedino imao prilike slušati PERU ,I BANETA .meni su oboica bili super mada sam više voleo pericu ali posle svega.i njegove ideje o razbijanju vetara zajedno sa draganom mireković sad je nula 00000000000000000000000000000000 milion nula............................. :!:
omer0077
Svež forumas

Postby admir » Tue Jun 09, 2009 4:44 pm

Shljivik wrote:Mislim, da je svako ko je bio na onom, moram reci propalom koncertu Mileta Kitica, a bio sam i ja, rascistio jednom za svagda ko je njbolji harmonikas Juznog Vetra. Koncert ce se pamtiti po Banetu Vasicu. Mislim da je Bane Vasic za 11 godina koliko ja radio sa Miletom Basom, stasao u najboljeg sviraca harmonike ikada. Sto se Perice Zdravkovica tice, on nikada nije bio ni u prvih deset u narodnoj muzici. Potpuno beznacajan kao harmonikas. Ipak, sa velikim rejtingom nekoga ko je svirao u Juznom Vetru iako, ruku na srce, u muzickim krugovima vazi misljenje da je "tanak" i kao muzicar.
hahahaah pitaj pjevace ko je najplodniji kompozitor za njih ??? sta je radio perica poslije juznog vjetra kakve hitove u 90 -tim pa i sada istina turbo folk ali od toga se zivi 8) dakle nema boljeg szalem se da je sada bane mozda bolji harmonikas ali da perica nije niko u muzickim vodama nebi radio za najvece zvijezde tolike pjesme i hitove pozzzzzzzzz :lol:
admir
Platinum forumaš

Postby Don*denis firzo » Tue Jun 09, 2009 9:03 pm

admir wrote:
Shljivik wrote:Mislim, da je svako ko je bio na onom, moram reci propalom koncertu Mileta Kitica, a bio sam i ja, rascistio jednom za svagda ko je njbolji harmonikas Juznog Vetra. Koncert ce se pamtiti po Banetu Vasicu. Mislim da je Bane Vasic za 11 godina koliko ja radio sa Miletom Basom, stasao u najboljeg sviraca harmonike ikada. Sto se Perice Zdravkovica tice, on nikada nije bio ni u prvih deset u narodnoj muzici. Potpuno beznacajan kao harmonikas. Ipak, sa velikim rejtingom nekoga ko je svirao u Juznom Vetru iako, ruku na srce, u muzickim krugovima vazi misljenje da je "tanak" i kao muzicar.
hahahaah pitaj pjevace ko je najplodniji kompozitor za njih ??? sta je radio perica poslije juznog vjetra kakve hitove u 90 -tim pa i sada istina turbo folk ali od toga se zivi 8) dakle nema boljeg szalem se da je sada bane mozda bolji harmonikas ali da perica nije niko u muzickim vodama nebi radio za najvece zvijezde tolike pjesme i hitove pozzzzzzzzz :lol:

Slivik ..pa kako "tanak"muzicar,,a covjek toliko napravio hitova poslije jv!!!Pa svi pjevaci se bore da dodju do Perice da im napravi neki hit!!Mili Kiticu da nije bilo Perice ,,propao bi kao pjevac poslije njegovog odlaska iz JV!!!Perica se fenomenalno slagao"muzicki" sa Milom Basom I Savom sto potvrdjuju stotine dobrih pjesama!!!Perica pravi tu "modernu "muziku na koju svi se pale!!Naravno ja necu kazati da je sve dobro sto Perica pravi,,ali cinjenice govore ,,koliko pjevaca je radilo i radi sa Pericom!!!Sto se tice vremena u JV, Perica je dao svoj dio u uspjehu JV, i t 0 je cinjenica!!
Don*denis firzo
Donator
Donator

Postby elvir jv » Sat Jun 13, 2009 6:17 pm

alaj vi ovde brcete pojmove, pa kako se moze porediti bane i perica,to ni u snu nema smisla da se kaze da je perica bolji, i ono sto je osvirao u vetru je zna se kako i ko mu je u tome pomogao da to bude tako kako jest,a ovo posle vetra ako mislite da je on nesto osvirao onda vi ili ne znate ili se pravite da ne znate sta je harmonikas a sta plagijator ,,,,
elvir jv
Platinum forumaš

Postby admir » Sat Jun 13, 2009 7:21 pm

elvir jv wrote:alaj vi ovde brcete pojmove, pa kako se moze porediti bane i perica,to ni u snu nema smisla da se kaze da je perica bolji, i ono sto je osvirao u vetru je zna se kako i ko mu je u tome pomogao da to bude tako kako jest,a ovo posle vetra ako mislite da je on nesto osvirao onda vi ili ne znate ili se pravite da ne znate sta je harmonikas a sta plagijator ,,,,
elvire ko je pomogao banetu ??., on je sam dosao i rekao mile ja sam najbolji harmonikas gledaj kako se svira i prave pjesme :lol: ?a malo pogledaj u 90 tim kakve je pjesme taj bivsi harmonikas odsvirao i nema tu plagijata nikakvog draganine pjesme su simbol najljepse harmonike na svijetu . ielvire de mi reci hitove nabroj koje je bane sam uradio 5 nabroj ,poslije vetra sa zvukom harmonike ,,ja cu tebi 20 hitova od bivsog harmonikasa valja ?? :mrgreen:
admir
Platinum forumaš

Postby admir » Sat Jun 13, 2009 7:30 pm

jos da dodam da su oba harmonikasa za mene najbolji na svijetu ali ne volim da se prica ni o jednom lose, ovaj valja ovaj ne valja . :D
admir
Platinum forumaš

Postby elvir jv » Sat Jun 13, 2009 8:35 pm

admire, ovde je rijec o harmonikasu koji svira, a ne koji ne svira , izgleda da nisi skontao o cemu je rijec :D
elvir jv
Platinum forumaš

Postby JVDon*Alexwindolf » Sun Jun 14, 2009 10:23 am

ma koji crni Perica,nemoze on Banetu ni prici po kvalitetu svirke ali kopiranje turskih i ostalih melodija mu odlicno lezi,nema sta plagijator Nr.1
JVDon*Alexwindolf
Donator
Donator

Postby Don*denis firzo » Sun Jun 14, 2009 10:27 am

Don*Alexwindolf wrote:ma koji crni Perica,nemoze on Banetu ni prici po kvalitetu svirke ali kopiranje turskih i ostalih melodija mu odlicno lezi,nema sta plagijator Nr.1

ALEX..ali zaa tim plagijatorom,,trce pjevaci da im napravi plocu,, :lol: :lol: znaci da ti plagijati od pjesama nisu losi!!!
Don*denis firzo
Donator
Donator

Postby admir » Sun Jun 14, 2009 12:51 pm

Don*Alexwindolf wrote:ma koji crni Perica,nemoze on Banetu ni prici po kvalitetu svirke ali kopiranje turskih i ostalih melodija mu odlicno lezi,nema sta plagijator Nr.1

tako je zivjeo plagijator no1 !!!! mozete pricati sta hocete ali taj je ostavio takav pecat a vi zovite ga kako hocete samo ne znam sta vama smeta on :roll: mozete ga zvati kako hocete on je kralj :wink:
admir
Platinum forumaš

Postby elvir jv » Sun Jun 14, 2009 6:20 pm

Don*denis firzo wrote:

ALEX..ali zaa tim plagijatorom,,trce pjevaci da im napravi plocu,, :lol: :lol: znaci da ti plagijati od pjesama nisu losi!!!

ko trci,ASIM BAJRIC -neprofesionalni amater,,, :lol:
elvir jv
Platinum forumaš

Postby Bojana82 » Sat Jun 20, 2009 4:25 am

Ljudii mojiii, ma sve je to JV i Perica i Bane, nisam ni muzicar, al eto ja sve gledam srcem, mozda je i greska, al sta cu :lol: :lol: obojica su extra, svakom neko bolje svira, necu sad da gledam sta su oni pricali ili ne, to me bas ne zanima, njima na chast ako su nest lose radili protiv vetra, ali zna se da su oni sve te nama drage pesme koje slusamo i slusacemo odlicno odsvirali, i dali im pecat! Glasala sam za Pericu, al nista manje ne volim Baneta, sta cu kad ne moze da se glasa za oba odjedared :D SVE JE TO JV
Kad se iz sna jutrom budim ja spomenem tvoje ime, i upitam samu sebe.........Daleko si od pogledaaaaaa al od srca nisiiiiii, ma gde bila na te mislim, moja sreca samo ti siiiii....
Bojana82
Platinum forumaš

Postby fenix » Wed Jun 24, 2009 8:56 pm

ab16Alen wrote:Sad Bane Vasic, a nekad Perica Zdravkovic...

slazem se
fenix
Junior forumaš

Postby kalle » Tue Jul 28, 2009 10:49 pm

bane vasic--- :D
kalle
Zlatni forumaš

Postby mure » Wed Jul 29, 2009 7:49 am

kakav perica crni, bane je car harmonike
mure
Svež forumas

Postby jv fan info » Wed Jul 29, 2009 9:19 am

Bez sumnje,i Perica i Bane su ostavili svoj trajni pečat u muzici JV-a tako da im se samo možemo zahvaliti i poželjeti sve najbolje.A nadamo se da ce Mile opet dovesti nekog vrsnog harmonikaša... :D
jv fan info
Zlatni forumaš

Postby Don*darkojv » Sun Aug 09, 2009 8:40 pm

Teska srca se odlucujem za Pericu, mozda zbog jedne emotivne vezanosti za periodom od 82. do 90.tj.91.godine. Mada i Perica i Bane sve ono sto su odsvirali, odsvirali su na jedan virtuelan nacin, kao pravi virtuozi. Ali sto se tice moralne strane mislim da ima velikih razlika izmedju njih dvojice.
Don*darkojv
Donator
Donator

Postby GORAN-mk » Thu Sep 10, 2009 1:27 am

Period koji je bio najbolji za JV je bio vezan za Pericu Zdravkovica kao harmonikasa i klavijaturista,hteli ili nehteli neki bi morali da priznaju to,to je fakt!Slusam stare pesme i jezim se od zvuka,koji majstor-place harmonika, to se ne ponavlja.!
GORAN-mk
Expert foruma

Postby obozavam » Fri Nov 06, 2009 1:42 am

Perica Zdravkovic.
Dragana mi u snovima...
Dragana u mojoj dusi...
obozavam
Junior forumaš

Postby krasi3 » Mon Nov 16, 2009 8:48 pm

Svaki dobar muzicar sugorno da bi rekao BANE VASIC
krasi3
Junior forumaš

Postby perica Z » Fri Jan 01, 2010 8:16 pm

drago mi je da perica vod njegov stil odgovara JV a banetova svirka ide uz sumadiju i te dvojke nikako uz Jv 8)
perica Z
Svež forumas

Postby CondorLe_JV » Thu Jan 07, 2010 9:28 pm

elvir je najvise upravu sto se tice realne situacije,,, e sad neko voli ono neko ovo

ja najvise u JV volim gitare a ne harmoniku tako da u perino vreme je bila svirka jedna a u banin period harmonikaska pretezno iii ipak bane vasic je muzicar za peru nije stvar ko sta voli

pozzz z,,,,,,ziveo nam Bas i Sava
condor i juzni vetar Zauvek
CondorLe_JV
Junior forumaš

Postby argos7 » Mon Feb 15, 2010 4:20 am

Kao sto vec napomenuh,Bane je za vasare,satore i ciganske svadbe.Ono po cemu cenim harmonikase jesu SOLO DEONICE,IMPROVIZACIJE.Bane kao Rom je tu vrlo slab mada bi mu genetski Orijentalni stil vise lezio.Perica je FENOMENALAN u svojim kratkim ali *ebitacnim solo-deonicama! Jedino Zlaja moze prici blize Perici...ostali....samo za panadjure i svadbe po Becu!
argos7
Junior forumaš

Postby nesa juve » Mon Feb 15, 2010 1:51 pm

argos7 wrote:Kao sto vec napomenuh,Bane je za vasare,satore i ciganske svadbe.Ono po cemu cenim harmonikase jesu SOLO DEONICE,IMPROVIZACIJE.Bane kao Rom je tu vrlo slab mada bi mu genetski Orijentalni stil vise lezio.Perica je FENOMENALAN u svojim kratkim ali *ebitacnim solo-deonicama! Jedino Zlaja moze prici blize Perici...ostali....samo za panadjure i svadbe po Becu!

Za tebe su Miki Čortan i Magic Roby
nesa juve
Platinum forumaš

Postby gigasound » Tue Mar 16, 2010 4:56 am

Bane Vasic, i ne samo najbolji harmonikas Juznog Vetra, nego najbolji na Balkanu ako ne i u Evropi. Bane je neponovljiv.
gigasound
Ozbiljniji forumaš

Postby gigasound » Tue Mar 16, 2010 5:12 am

argos7 wrote:Kao sto vec napomenuh,Bane je za vasare,satore i ciganske svadbe.Ono po cemu cenim harmonikase jesu SOLO DEONICE,IMPROVIZACIJE.Bane kao Rom je tu vrlo slab mada bi mu genetski Orijentalni stil vise lezio.Perica je FENOMENALAN u svojim kratkim ali *ebitacnim solo-deonicama! Jedino Zlaja moze prici blize Perici...ostali....samo za panadjure i svadbe po Becu!

Ha-ha, odavno se nisam ovako slatko nasmejao. Raspitaj se kakva Pericina leva ruka a onda uzmi albume pa uporedjuj improvizacije i sve ce ti se samo kasti. A sto se Zlaje tice cenim ga kao autora, ali on je roker koji je poceo sa bas gitarom a mnooooooogo kasnije poceo da svira harmoniku, takoreci iz nuzde :lol:
gigasound
Ozbiljniji forumaš

Postby krasi3 » Wed Mar 17, 2010 9:35 pm

Sto se tice harmonici Bane je naj bolji ,svi koi upravu poznaju harmoniku sugurno to da priznaju . POZZZ IZ BUGARSKE !!!!!!!!!!!!
krasi3
Junior forumaš

Previous

Return to Ankete